Модуль "Конструктор модулів" (для розробників)

28/09 Модуль

Командою Perfectum CRM + ERP розроблений модуль "Конструктор модулів", призначений для допомоги розробникам у створенні нового модуля. Він створює базову заготовку структури модуля і додає основу коду, який в подальшому розробник повинен модифікувати під свої потреби.

Використання:

Модуль знаходиться в розділі Налаштування -> Системні -> Конструктор модулів.

constructor

В даному розділі необхідно вказати назву модуля (1) (тільки латиниця, нижні підкреслення і цифри) і вибрати той функціонал, який Вам потрібен (2). Після чого завантажити (3) сформований архів.

Примітка: Якщо спочатку ви не вибрали якийсь функціонал, який знадобився Вам надалі, то його шаблон завжди можна скопіювати з іншого модуля.

constructor

При виборі функціоналу таблиці (4) відкривається додатковий блок налаштувань таблиці (з шаблоном обов'язкових полів (9) і можливістю налаштування додаткових (10) (з вибором типу (6) - ціле число, рядок, текст, текстовий редактор, дата, чек-бокс; налаштуванням імені (5); налаштуванням відображення в таблиці (8) і вибором - обов'язкового / необов'язкового типу заповнення (7))

constructor

Після завантаження архіву, його необхідно розпакувати в кореневій папці CRM - так, щоб структура папок в архіві збіглася зі структурою CRM.

Далі слід авторизуватися в CRM під користувачем з правами адміністратора і запустити установку модуля:

https://crm_domain/admin/plugin_name/install

Якщо після цього в таблиці tblplugins з'явиться новий запис з назвою вашого модуля, то все пройшло коректно.

Далі залишається найголовніше - додати в модуль ту логіку роботи, яка вам потрібна.

При роботі з кодом ви можете використовувати як звичайні функції PHP, так і допоміжні, закладені в нашій системі. Їх перелік і підказки по використанню з прикладами, доступні в розділах "Налаштування -> Конфігурація -> Додатки -> Документація для створення модулів" і "Налаштування -> Конфігурація -> Додатки -> Документація по "хукам"" (ці розділи доступні тільки при наявності модуля для доопрацювання системи).

Важливо: в прикладах коду використовується кілька методів, доступних тільки при наявності додаткового модуля для доопрацювання системи.

Важливо: створений вами модуль буде працювати тільки в системі, де встановлено конструктор модулів або модуль для доопрацювання системи.

Основний і обов'язковий файл модуля - init.php, він запускається при кожному завантаженні будь-якої сторінки в CRM, інші файли і папки не обов'язкові.

170 000 користувачів

170 000 користувачів

працюють щомісяця в Perfectum

     зроблено вUAз любов'ю

guarantee

З'явилися питання?

Напишіть нам все, що Ви б хотіли дізнатися, спитати чи не зрозуміло і ми з радістю Вам відповімо!